Vevőkör-átvilágítás általános ismertetése

Előfizetőink (lásd előfizetés) ügyviteli rendszerükben vevőikhez csatolhatják a honlapunkon lévő információkat. A művelet az előfizető számítástechnikai rendszeréről a feketelista.hu felé indított lekéréssel történik, szigorú biztonsági garanciák mellett. A művelet feltétele a felhasználó ügyviteli rendszerében tárolt vevői adószám.

A szolgáltatás központja a feketelista.hu SOAP szervere, melyhez bármilyen szabványos SOAP klienssel csatlakozhatnak és kommunikálhatnak az előfizetők (a SOAP üzenetküldésre használt XML-alapú formátumát minden Enterprise platform támogat, mint a Java EE, Microsoft.NET vagy egyszerűbb Ruby, PHP programkód stb.). A kommunikációhoz a felhasználói kliensnek szüksége van egy ún. WSDL service leíró fájlra, amelyet a Feketelista Kft. bocsát rendelkezésére. E WSDL fájl tartalmazza az elérhető és meghívható függvények neveit, paraméterezését és a visszatérési értékeket, valamint azt a webes címet, amin keresztül az előfizető eléri a szolgáltatást (ez a SOAP-ot használó kliens számára teljesen transzparens).

A szolgáltatás előfizetője egyedi azonosítót kap, melyet szigorúan bizalmasan kell kezelnie. A fokozott biztonság megköveteli a HTTPS kapcsolatot, hogy az adatokat biztonságosan továbbítsuk az interneten, mert kódolatlan adatforgalomnál illetéktelenek belehallgathatnak a forgalomba, s megszerezhetik a titkos egyedi azonosítót. (Bár a SOAP szabvány nem követeli meg a HTTPS-t, használata mégis ajánlott!)

A szolgáltatás működésének részletes technikai leírását megküldjük a WDSL file-lal együtt, illetve a kondíciók megismeréséhez hívja ügyfélszolgálatunkat a 880-1414/222-es telefonszámon (munkaidőben, 8 és 16 óra között), vagy küldjön levelet az ugyfelszolg@feketelista.hu címre.