Csődeljárások

A feketelista.hu a jobb oldali menüsávon látható tizenhárom különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. A csődeljárások részlistában csak azok a cégek találhatók, amelyekkel kapcsolatban az utóbbi tíz évben, azaz 2011. december 2. óta csődeljárás történt. 

A csődeljárás alá vont cégekről a céglista összeállítása segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével — 13 állami nyilvántartással — vetjük össze).

A csődtörvény alapján 1992 óta jelennek meg a cégek csődeljárására vonatkozó információk (lásd erről: törvényi háttér). A nyilvánosságra hozatal helye — egyben a csődeljárásokról a feketelista.hu forrása — a Cégközlöny (legutolsó feldolgozott adatainak közzétételi dátuma: 2021. november 24.). A feketelista.hu-n az utolsó tíz évben, azaz 2011. december 2. óta nyilvánosságra hozott csődeljárások találhatók meg a következő adatokkal: a cég neve; címe; adószáma; cégjegyzékszáma; a csődeljárási határozat közzétételi időpontja (ami egyben az eljárás kezdő időpontja is); a csődeljárás tartalma; a csődeljárási határozat száma; a csődeljárási határozatot hozó bíróság; a követelési igény bejelentésének határideje; a kijelölt vagyonfelügyelő neve, címe; a csődeljárás befejezésének időpontja; a forrás.

A toplisták oldal 4.2. pontjában statisztikai összesítést találhat a csődeljárások számosságának időbeli alakulásáról.

A csődeljárásokkal kapcsolatos legfontosabb tartalmi kérdésekre itt talál választ.