Felszámolási eljárások

A feketelista.hu a jobb oldali menüsávon látható tizenhárom különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. A felszámolási eljárások részlistában csak azok a cégek találhatók, amelyek ellen az utóbbi tíz évben, azaz 2012. október 6. óta felszámolási eljárás indult Magyarországon. 

A felszámolási eljárás alá vont cégekről a céglista összeállítása segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével — 13 állami nyilvántartással — vetjük össze).

A csődtörvény alapján 1992-től jelennek meg a cégek felszámolási eljárására vonatkozó információk (lásd erről: törvényi háttér). A nyilvánosságra hozatal helye — egyben a felszámolási eljárásokról a feketelista.hu forrása — a Cégközlöny (legutolsó feldolgozott adatainak közzétételi dátuma: 2022. október 2.). A feketelista.hu-n az utolsó tíz évben, azaz 2012. október 6. óta nyilvánosságra hozott felszámolási eljárások találhatók meg a következő adatokkal: a cég neve; címe; adószáma; cégjegyzékszáma; a felszámolási eljárás közzétételének időpontja (ami egyben az eljárás kezdő időpontja); a felszámolási végzés száma; a felszámolási határozatot hozó bíróság; a követelési igény bejelentésének határideje; a kijelölt felszámoló neve, címe; a felszámolási eljárás befejezési időpontja; a forrás.

A toplisták oldal 4.5. pontjában statisztikai összesítést találhat a felszámolási eljárások számosságának időbeli alakulásáról.

A felszámolási eljárásokkal kapcsolatos legfontosabb tartalmi kérdésekre itt talál választ.