Adóhiányok 100 millió forint felett

A feketelista.hu a jobb oldali menüsávon látható tizenhárom különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. Az adóhiányok részlista csak a cégek 100 millió forint feletti adóhiányait tartalmazza, amelyeket az adóhatóság azért hozott nyilvánosságra, mert jogerőre emelkedett határozatban megállapított, 100 millió forintnál nagyobb adóhiányt halmoztak fel. 

Ezen cégekről a céglista összeállítása segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével — 13 állami nyilvántartással — vetjük össze).

1996 óta az adóhatóság jogszabályi kötelezettség alapján negyedévenkénti összesítésben, a tárgynegyedév utolsó napja szerinti állapotnak megfelelően köteles közzétenni (legutolsó közzétett negyedév: 2022. június 30.) azoknak a cégeknek a listáját, amelyeknél 100 millió forintnál nagyobb adóhiányt állapított meg jogerős határozatban a tárgynegyedévben(lásd erről: törvényi háttér). A nyilvánosságra hozatal helye — egyben a fenti mértékű adóhiányokról a feketelista.hu forrása — az adóhatóság honlapja: nav.gov.hu (lásd az „Adatbázisok” alatt az „Adóhiányosok, hátralékosok, végrehajtás alattiak” menüpont alatti almenüben). Az adóhatóság honlapján mindig csak a legutolsó negyedévi közlés található, a régebben közzétett, az adóhatóság honlapján már nem található adóhiányok adatait a feketelista.hu viszont megőrzi. A feketelista.hu-n az utolsó tíz évben, azaz 2012. október 6. után nyilvánosságra hozott fenti céges adóhiányok találhatók meg a következő adatokkal: a cég neve; címe; adószáma; cégjegyzékszáma; a megállapított adóhiány összege; a megállapított jogkövetkezmény összege; az adóhatóság határozata közzétételének időpontja; a listázott negyedév első és utolsó napja; a közzétevő; a forrás.

A toplisták oldalon érdekességeket találhat a fenti adóhiányt felhalmozó cégekről.

Az adóhiányokkal kapcsolatos legfontosabb tartalmi kérdésekre itt talál választ.