Végelszámolási eljárások

A feketelista.hu a jobb oldali menüsávon látható tizenhárom különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. A végelszámolási eljárások részlistában csak azok a cégek találhatók, amelyekkel kapcsolatban az utolsó tíz évben, azaz 2012. október 6. óta végelszámolás indult Magyarországon. A végelszámolási eljárások nem, vagy nem feltétlen jelentenek negatív végpontot a cégek életében — ennek tudtával és mérlegelésével használhatók csak fel a részlista információi! 

A végelszámolási eljárás alá került cégekről a céglista összeállítása segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével — 13 állami nyilvántartással — vetjük össze).

1992-től jelennek meg a cégek végelszámolására vonatkozó információk (lásd erről: törvényi háttér). A nyilvánosságra hozatal helye — egyben a végelszámolási eljárásokról a feketelista.hu forrása — a Cégközlöny (legutolsó feldolgozott számának megjelenési dátuma: 2022. szeptember 30.). A feketelista.hu-n az utolsó tíz évben, azaz 2012. október 6. óta nyilvánosságra hozott végelszámolási eljárások találhatók meg a következő adatokkal: a cég neve; címe; adószáma; cégjegyzékszáma; a végelszámolási intézkedés közzétételének időpontja; a végelszámolási intézkedést közzétevő; a követelési igény bejelentésének határideje; a kijelölt végleszámoló neve, címe; a forrás.

A toplisták oldal 4.6. pontjában statisztikai összesítést találhat a végelszámolási eljárás alá került cégekről.

A végelszámolásokkal kapcsolatos legfontosabb tartalmi kérdésekre itt talál választ.