Törölt cégek

A feketelista.hu a jobb oldali menüsávon látható tizenhárom különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. A törölt cégek részlistában azok a cégek találhatók, amelyeket az utóbbi tíz évben, azaz 2012. október 6. óta után töröltek a cégnyilvántartásból. A törlés tényén túl a feketelista.hu-n nincs információ annak okáról. A törlés nem jelent feltétlen negatív folyamatvéget a cégek életében (pl. cégformaváltás, beolvadás, kiválás stb. is lehet a törlés oka), ennek tudtával és mérlegelésével használhatók csak fel a részlista információi. 

A törölt cégekről a céglista összeállítása segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével — 13 állami nyilvántartással — vetjük össze).

A cégtörvény alapján 1989 óta jelennek meg a cégek törlésére vonatkozó információk a cégnyilvántartásban (lásd erről: törvényi háttér). A feketelista.hu-nak a cégtörlésekkel kapcsolatos legutolsó szinkronizálási időpontja 2022. szeptember 6. A feketelista.hu-n az utolsó tíz évben, azaz 2012. október 6. után történt cégtörlések találhatók meg a következő adatokkal: a cég neve; címe; adószáma; a forrás; törlési intézkedés rögzítése a forrásban.

A toplisták oldal 4.10. pontjában statisztikai összesítést találhat a törölt cégek számosságának időbeli alakulásáról.

A cégtörlésekkel kapcsolatos legfontosabb tartalmi kérdésekre itt talál választ.