Adószám-felfüggesztések száma évente

(2006 óta összesen 17 755 db)

A diagram az adószám-felfüggesztések számának időbeli alakulását szemlélteti. 2006 vége óta jogszabályi kötelezettség alapján az adóhatóság nyilvánosságra hozza a felfüggesztett adószámú adózókat (lásd erről: törvényi háttér). A nyilvánosságra hozatal helye — egyben az adószám-felfüggesztésekről a feketelista.hu forrása — az adóhatóság honlapja: nav.gov.hu (lásd az "Adatbázisok" alatt, a "Felfüggesztett, szankciós jelleggel törölt adószámok" menüpont alatti almenüpontokban), amellyel a feketelista.hu szinkronizálásának utolsó időpontja: 2017. december 12. A feketelista.hu-n a 2006. december 8-ától nyilvánosságra hozott valamennyi, cégekre vonatkozó adószám-felfüggesztés és/vagy adószám törlés megtalálható, ahol később nem hoztak a felfüggesztésre vagy a törlésre vonatkozóan megsemmisítő vagy hatályon kívül helyező határozatot!

Ha az adószám-felfüggesztésekben érintett cégek teljes köréről akar különféle aspektusokból tájékozódni, azt a céglista összeállítása használatával teheti meg.

Cégek listája Cégek listája Cégek listája Cégek listája Cégek listája Cégek listája Cégek listája Cégek listája Cégek listája Cégek listája Cégek listája
Adószám-felfüggesztések száma évente