Adószám-felfüggesztések

A feketelista.hu a jobb oldali menüsávon látható tizennégy különféle részlista (állami nyilvántartás) összevonásával jött létre. Az adószám-felfüggesztések részlistában csak azok a cégek találhatók, amelyeknek az adószámát az adóhatóság felfüggesztette és/vagy törölte, ám később nem hozott a felfüggesztésre vagy a törlésre vonatkozóan megsemmisítő vagy hatályon kívül helyező határozatot.

A felfüggesztett adószámú cégekről a céglista összeállítása segítségével lehet különféle szempontokból tájékozódni (míg a cégellenőrzés segítségével az Ön által megadott céget a feketelista.hu egészével — 14 állami nyilvántartással — vetjük össze).

Jogszabályi kötelezettsége alapján 2006. december 8. óta az adóhatóság nyilvánosságra hozza a felfüggesztett adószámú adózók adatait (lásd erről: törvényi háttér). A nyilvánosságra hozatal helye — egyben a felfüggesztett adószámú cégekről a feketelista.hu forrása — az adóhatóság honlapja: nav.gov.hu (lásd az „Adatbázisok” alatt a „Felfüggesztett, szankciós jelleggel törölt adószámok” menüpont alatti almenükben), amellyel a feketelista.hu szinkronizálásának utolsó időpontja: 2017. december 12. A feketelista.hu-n az utolsó tíz évben, azaz 2007. december 13. után nyilvánosságra hozott valamennyi, nem törölt adószám-felfüggesztés megtalálható a következő adatokkal: a cég neve; címe; adószáma; a felfüggesztés időpontja; a közzétevő; az adószám törlésének időpontja; a forrás.

A toplisták oldal 4.2. pontjában statisztikai összesítést találhat az adószám-felfüggesztések számosságának időbeli alakulásáról.

Az adószám-felfüggesztésekkel kapcsolatos legfontosabb tartalmi kérdésekre itt talál választ.